5x praktische tips voor het kopen van Sinterklaas speelgoed

5x praktische tips voor het kopen van Sinterklaas speelgoed

minuten lezen
Peuters zijn kleine ontdekkingsreizigers die leren door te doen. Spelen geeft uw kind een geweldige kans om in haar eigen tempo nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en te oefenen door haar unieke interesses te volgen. Het speelgoed dat uw kind tot haar beschikking heeft, kan haar ontwikkeling op belangrijke manieren vormgeven.

Hoe kies je welke cadeaus bij je kind passen? Dit artikel biedt enkele ideeën voor het kiezen van speelgoed dat met uw kind meegroeit, haar uitdaagt en haar denk-, fysieke, taal- en sociaal-emotionele vaardigheden voedt.

Spelen geeft uw kind een geweldige kans om in haar eigen tempo nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en te oefenen door haar unieke interesses te volgen.

Hoewel het misschien lijkt alsof het kiezen van speelgoed voor peuters gemakkelijk zou moeten zijn, als je tegenwoordig een speelgoedwinkel binnenloopt, is het enige dat gemakkelijk is, je overweldigd voelen. Er is een enorm scala aan speelgoed dat is ontwikkeld voor de peutermarkt. Hoe kies je wat bij je kind past?

Hieronder staan ​​enkele ideeën voor het kiezen van speelgoed dat met uw kind meegroeit.

 

Zoek naar speelgoed dat generatieoverschrijdend spelen bevordert.

Naarmate uw kind de leeftijd van 3 jaar nadert, zijn vroege bordspellen - waarbij het geheugen wordt gebruikt of eenvoudige bordspellen die niet hoeven te worden gelezen - leuk voor alle leeftijden om te spelen. Overweeg een "familiespelavond" te beginnen wanneer jullie allemaal samen spelen. Bordspellen stimuleren tellen, matchen en geheugenvaardigheden, evenals luistervaardigheid en zelfbeheersing.

Een ander belangrijk voordeel is het leren van kinderen om gracieuze winnaars te zijn en om te gaan met verliezen.

 

Zoek speelgoed dat uw kind aanmoedigt om actief te zijn.

Peuters doen allerlei fysieke trucjes omdat ze sterker en zelfverzekerder zijn met hun lichaam.

Zoek naar speelgoed waarmee uw kind de huidige fysieke vaardigheden kan oefenen en nieuwe kan ontwikkelen.

 

Geef je kind de kans om te spelen met 'echte' spullen - of speelgoed dat er echt uitziet.

Je peuter wordt goed in het uitzoeken hoe objecten in haar wereld werken. Dit soort speelgoed helpt kinderen om problemen op te lossen, ruimtelijke relaties te leren (hoe dingen in elkaar passen) en fijne motoriek te ontwikkelen (gebruik van de kleine spieren in de handen en vingers).

 

Kies speelgoed dat verkenning en probleemoplossing aanmoedigt.

Spelen geeft kinderen de kans om steeds weer nieuwe vaardigheden te oefenen. Speelgoed dat kinderen de kans geeft om zelf iets uit te zoeken - of met een beetje coaching - bouwt hun logisch denkvermogen op.

Ze helpen kinderen ook bij het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van ruimtelijke relaties (begrijpen hoe dingen in elkaar passen), hand-oogcoördinatie en fijne motoriek (met behulp van de kleine spieren in de handen en vingers).

  • Voorbeelden:  Kinetisch zand, puzzels, vormensorteerders, blokken, nestblokken of bekers, kunstmaterialen zoals klei, verf, kleurpotloden.

 

Kies speelgoed dat op verschillende manieren kan worden gebruikt.

Peuters houden ervan om uit elkaar te halen, weer in elkaar te zetten, uit te trekken, in te doen, toe te voegen en op te bouwen. Kies speelgoed met een 'open einde' in de zin dat uw kind er veel verschillende spelletjes mee kan spelen. Houten blokken of stevige plastic in elkaar grijpende blokken kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om een ​​weg, een dierentuin, een brug of een ruimteschip te maken.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0